ایستگاه زبان

بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی

بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

شما نمی‌توانید بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی را مشخص کنید اما مطالعات نشان داده است که هرچه زودتر یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنید برای شما بهتر است. در این بخش تمام مزایا و معایب یادگیری در هر سنی را برای شما شرح خواهیم داد.

در سن من برای یادگیری یک زبان جدید خیلی دیر است. من تمام عمرم به یک زبان صحبت می‌کنم، نمی‌توانم زبان دیگری را یاد بگیرم. او برای یادگیری یک زبان خارجی خیلی کوچک است. شما باید یکی دو سال صبر کنید. آیا چنین اظهاراتی را قبلاً شنیده‌اید؟ با وجود محبوبیت و اهمیت زبان‌های خارجی، بسیاری از مردم هنوز فکر می‌کنند که محدودیت‌های سنی وجود دارد که توانایی شما را برای یادگیری زبان محدود می‌کند.

امروزه دانش زبان‌های خارجی (به ویژه انگلیسی که ابزار اصلی ارتباطات بین‌المللی است) نه تنها یک ضرورت است، بلکه یک نیاز بسیار فوری است. برای اکثر والدین واضح است، اما هنوز یک سوال باقی می‌ماند: بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی چه موقعی است؟

هر یک از ما می‌دانیم که دانش زبان‌های خارجی کلید موفقیت در آینده است. بنابراین، والدین اغلب به این فکر می‌کنند که پسر یا دختر خود را به دوره‌های ویژه بفرستند، کودکان را برای یادگیری آنلاین انگلیسی تشویق کنند. اما از چه سنی باید انگلیسی یاد گرفت؟ نظرات در مورد این موضوع نسبتاً متناقض است. کسی از دیر رسیدن می‌ترسد، برعکس، کسی نمی‌خواهد دوران کودکی را از کودک بگیرد؟ حق با کیست؟ ما پیشنهاد می‌کنیم این موضوع را با هم حل کنیم.

بسیاری از والدین می‌ترسند که کودک شروع به اشتباه کردن زبان‌ها کند یا یادگیری زبان انگلیسی در دوران پیش دبستانی بر رشد گفتار فارسی تأثیر منفی بگذارد. در واقع، کودکان خردسال اغلب می‌توانند کلماتی از زبان‌های مختلف را در یک عبارت ترکیب کنند، اما در سن ۳-۵ سالگی شروع به درک واضح تفاوت زبان‌ها می‌کنند و آنها را در گفتار از هم جدا می‌کنند.

از چه سنی باید انگلیسی را یاد گرفت

در سال‌های اخیر مدهای عجیبی در بین والدین ظاهر شده است. آنها سعی می‌کنند کودک را از سنین پایین در یک محیط زبان خارجی غوطه‌ور کنند. اما آیا واقعا ارزش تلاش برای آموزش زبان انگلیسی به یک کودک ۲ ساله را دارد؟ طرفداران این موضع استدلال می‌کنند که کودک با تقلید از معلم خود زبان را یاد می‌گیرد. یعنی ناخودآگاه کلمات خارجی را تکرار می‌کند تا زمانی که در حافظه‌اش ضبط شود. اما این تنها زمانی امکان‌پذیر است که کودکان برای مدت طولانی هر روز در یک محیط خارجی زبان باشند. یعنی باید مبلغ قابل توجهی را خرج کنید تا برای پسر یا دخترتان یک معلم خارجی استخدام کنید. با این حال، بعید است که این نتایج مطلوب را به همراه داشته باشد.

هر چه فرد زودتر شروع به یادگیری یک زبان خارجی کند، بهتر به آن صحبت می‌کند. اما از چه زمانی باید یادگیری زبان انگلیسی را شروع کرد؟

بهترین سن برای شروع زبان انگلیسی

محققان زمان بندی دوره یادگیری را تعیین کرده‌اند که در طی آن فرد به راحتی می‌تواند یک زبان خارجی را مطالعه کند. سال‌هاست که کارشناسان در مورد وجود دوره‌ای به اصطلاح بحرانی در رشد کودک بحث می‌کنند که طی آن او موفق می‌شود زبان‌های خارجی را بهتر یاد بگیرد. بسیاری از محققین موافق بودند که بهتر است هر چه زودتر آموزش‌ها را شروع کنید. یک مطالعه جدید نشان داده است که کودکان می‌توانند زبان جدیدی را که سطح آن با یک زبان مادری مطابقت دارد، برای مدت طولانی‌تری از آنچه تصور می‌شد تسلط پیدا کنند.

به طور کلی، بسیاری از داده‌ها نشان می‌دهد که یادگیری زبان های خارجی برای بزرگسالان دشوارتر از کودکان است. در نتیجه، دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند که یک دوره حساس برای یادگیری زبان وجود دارد. در همین حال، مدت زمان و دلایل آن تا حد زیادی یک راز باقی مانده است.

برای جمع آوری مقدار زیادی داده، تیمی از دانشمندان کالج بوستون، موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه هاروارد آزمایشی را توسعه دادند که بعداً در فیس بوک راه اندازی شد.

مهارت های گرامری شرکت کنندگان را ثبت می‌کرد و همچنین سایر اطلاعات مربوط به یادگیری یک زبان خارجی را جمع آوری می‌کرد. در نتیجه، این آزمایش فوق العاده محبوب شد و دانشمندان اطلاعات ۶۶۹۴۹۸ نفر را جمع آوری کردند.

جاش تننبام از MIT، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: «تاکنون، به‌دست آوردن تمام داده‌های مورد نیاز برای پاسخ به این سؤال که دوره بحرانی چقدر طول می‌کشد، دشوار بوده است».

پس از مطالعه حجم عظیمی از داده ها با استفاده از مدل های محاسباتی مختلف، مشخص شد که تا حدود ۱۷ یا ۱۸ سالگی فرد در بهترین حالت برای یادگیری یک زبان خارجی است، که تقریباً ۱۰ سال بیشتر از آنچه قبلا تصور می‌شد، است.

Joshua Hartshorne یکی از محققین پروژه از کالج بوستون می گوید: «نتایج بسیار شگفت انگیز بود. البته فردی که در سنین نوجوانی و بعد از آن زبان جدیدی را یاد می‌گیرد می‌تواند به سطح نسبتاً بالایی برسد و آزمایش این را نشان داد. اما، همانطور که این مطالعه نشان داد، رسیدن به سطح مهارت زبان مادری تنها در صورتی امکان پذیر است که فرد قبلاً در سن ۱۰ سالگی شروع به یادگیری زبان کرده باشد.

اگر می‌خواهید مانند یک زبان مادری به گرامر انگلیسی تسلط داشته باشید، باید از حدود ۱۰ سالگی شروع به مطالعه کنید. ما تفاوت زیادی بین افرادی که از بدو تولد شروع به یادگیری می‌کنند و افرادی که در سن ۱۰ سالگی شروع به یادگیری می‌کنند، نمی‌بینیم.

در این مرحله، مشخص نیست که در سن ۱۷ یا ۱۸ سالگی چه اتفاقی می افتد و در نتیجه توانایی فرد برای یادگیری یک زبان جدید بدتر می‌شود. دانشمندان می‌گویند شاید همه چیز در مورد انعطاف پذیری مغز و شاید عوامل دیگر باشد. احتمالاً تغییرات بیولوژیکی وجود دارد. شاید عوامل اجتماعی یا فرهنگی پشت آن باشد.» تننبام می‌گوید. به عنوان یک قاعده، افراد پس از ۱۷ یا ۱۸ سالگی، خانه والدین خود را ترک می کنند، شروع به کار یا تحصیل در یک دانشگاه تخصصی می‌کنند. این دانشمند اضافه می کند که همه اینها می تواند بر میزان یادگیری هر زبانی تأثیر بگذارد.

 

توانایی زبان چیست؟

اصطلاح “توانایی زبان” به طرق مختلف مورد استفاده و تفسیر قرار می‌گیرد، اما در ابتدا توسط نوام چامسکی زبان شناس در دهه ۶۰ قرن بیستم معرفی شد. با این توانایی، چامسکی مکانیسم روانی فیزیولوژیکی را درک می‌کند که به شخص (به ویژه کودک) اجازه می‌دهد بدون مطالعه قوانین و ساختارهای گرامری، فقط از طریق جذب یک محرک گفتاری، یعنی گفتاری خطاب به او، بر زبان مسلط شود.

یکی از جالب‌ترین استدلال‌ها برای توانایی زبانی ذاتی یک فرد، امکان کسب زبان حتی زمانی که محرک ضعیف باشد، است. یعنی وقتی کودک بزرگ می‌شود تعداد محدودی جملات را می‌شنود، اما با وجود این، در نهایت ساختارهای گرامری زبان مادری خود را دقیقاً صحبت می‌کند و یاد می‌گیرد که تعداد بی نهایت جمله تولید کند.

یک فرد بزرگسال فرصت یادگیری زبان را به همان سرعت و به طور مشهودی از دست می‌دهد، اما مکانیسم‌های زبانی که قبلاً آموخته‌اند به او در تسلط بر زبان‌های جدید کمک می‌کنند. بزرگسالان به توضیحات و تمرین‌های بیشتری نیاز دارند، اما هنوز محدودیتی در تعداد زبان‌های خارجی ندارند، فقط باید تلاش بیشتری کنند.

 

کودکان از چه سنی باید یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنند؟

هیچ دیدگاه مشترکی وجود ندارد: برخی از متخصصان شروع آموزش زبان انگلیسی را با کودکان ۳-۴ ساله توصیه می‌کنند، برخی دیگر برای سن آگاهانه تر (۵-۶ سال) را توصیه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر یادگیری از کلاس اول را بهینه می‌دانند. تصمیم‌گیری به عهده والدین است و واقعا بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی وجود ندارد.

متاسفانه امروزه بین والدین اینگونه مرسوم شده که یادگیری زبان انگلیسی از سنین پایین باعث می‌شود که کودک دیر به صحبت کردن بیوفتد و یا دچار تداخل زبانی شوند در مورد این مسئله باید بگوییم که شاید تداخل زبانی بوجود بیاید و کودک شما هر دو زبان را باهم قاطی کند اما جای نگرانی نیست به علت اینکه به مرور زمان دایره لغات کودک کامل شده و می‌تواند بین دو زبان تمایز قائل شود و آن زمان است که شما می توانید بگویید یک کودک دوزبانه دارید.

همه این ضرب المثل را شنیده‌اند که “مغز کودکان مانند اسفنج است” و این یک واقعیت شناخته شده است که هر چه جوان‌تر باشید، یادگیری چیزی آسان‌تر است. کودکان می‌توانند بسیار سریعتر از بزرگسالان یا نوجوانان یاد بگیرند و این امر به ویژه در مورد یادگیری زبان صادق است برای همین خیلی‌ها اعتقاد دارند بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی در کودکی است.

کودکان مهارت‌های زبانی را از طریق فرآیندی به دست می‌آورند که دانشمندان آن را «یادگیری ضمنی» می‌نامند: جذب و تقلید آنچه می‌شنوند. آنها صرفاً روی دستیابی به ابزارهایی برای برقراری ارتباط با آنچه می‌خواهند به مؤثرترین روش ممکن متمرکز هستند. آنها به یادگیری زبان فکر نمی‌کنند. آنها به سادگی این کار را انجام می‌دهند. می‌توانید با آموزش زبان انگلیسی به کودکان در خانه کار آموزش زبان را شروع کنید.

 

بهترین سن یادگیری زبان

از بدو تولد تا ۱.۵ سالگی

در این دوره، پایه‌گذاری انجام می‌شود. کودکان صداهایی را می‌شنوند و به یاد می‌آورند، که خیلی زود برای آنها معنی پیدا می‌کند و به کلمات تبدیل می‌شود. یک گزینه خوب برای آشنایی بچه‌ها با زبان انگلیسی، لالایی‌ها، شعرها و بازی‌ها به زبان انگلیسی است.

۱.۵ تا ۲ سالگی

برخی از مهدکودک‌ها، زبان انگلیسی را از دو سالگی به کودکان آموزش می‌دهند. این یک دوره نسبتاً مطلوب در رشد کودک است، زمانی که تمام فعالیت‌های مغز به یادگیری زبان هدایت می‌شود. آموزش، در قالب یک بازی، انجام می‌شود، زیرا بازی، راه اصلی شناخت جهان برای هر کودکی است. در این گروه سنی می‌توانید از هر بازی‌ای که کودک دوست دارد استفاده کنید ، نکته اصلی این است که او را مجبور نکنید، در غیر این‌صورت آموزش زبان انگلیسی برای او ناخوشایند خواهد شد.

 

آموزش زبان به کودکان ۴ ساله

روانشناسان و مربیان باتجربه موافق این نظر هستند. در سن ۴-۵ سالگی، کودک در حال حاضر واژگان کافی دارد، با ساختار زبان مادری خود آشنا شده است. با این حال، جلسات آموزشی نباید بیش از حد طولانی باشد. ۳۵-۴۰ دقیقه در مراحل اولیه تمرین کاملاً کافی است. یک موسسه انگلیسی خوب برای کودکان، ثبت نام کودک در یک گروه ۸-۱۰ نفره تا معلم بتواند به هر کودک توجه کند می‌تواند ایده خوبی باشد. اگر فرزند شما به اندازه کافی کوشا است و می‌تواند روی یک موضوع خاص تمرکز کند، با خیال راحت او را به دوره‌ها بفرستید.

 

آموزش زبان به کودکان ۸ ساله

استدلال اصلی مهارت توسعه یافته است که قبلاً در این سن به دست آمده است. کودک کوشاتر می‌شود، آگاهانه یاد می‌گیرد. او فقط کلمات و عبارات را «مجموعه» نمی‌کند، بلکه می‌فهمد که چرا به آن نیاز دارد. دوره آموزش انگلیسی به فرزند شما کمک می‌کنند تا زبان را به سطح بالایی از مهارت برساند.

فیزیولوژیست ها معتقدند پس از ۸ سال توانایی مغز برای یادگیری طبیعی زبان خارجی کاهش می‌یابد. اگر بعد از ۱۰-۱۱ سال شروع به یادگیری زبان انگلیسی کنید، احتمال کمی وجود دارد که کودک در سطح یک بومی به آن تسلط یابد. به جز شرایطی که کودک برای تحصیل به خارج از کشور فرستاده می‌شود. علاوه بر این، مکانیسم‌های طبیعی درک یک زبان جدید دیگر به کودک در فرآیند یادگیری کمک نمی‌کند، بنابراین او باید به اندازه یک بزرگسال تلاش کند تا به یک نتیجه عالی دست یابد.

 سن زبان‌آموز تاثیری در توانایی یادگیری زبان انگلیسی ندارد. اما سن زبان‌آموز باید بر روش تدریس ما تأثیر بگذارد.

 

انگلیسی از کلاس اول یا بعد

برای بسیاری از کودکان، شروع مدرسه استرس‌زا می‌شود. کودک با تعدادی از الزامات مواجه است که غیرممکن به نظر می‌رسد. وضعیت استرس زا یک دانش آموز کلاس اول می‌تواند به تنش عاطفی، اضطراب و ترس تبدیل شود. این باعث می‌شود که شما تعجب کنید. آیا شروع یادگیری یک زبان خارجی از روزهای اول مدرسه توصیه می‌شود؟

کلاس اول خود را به خاطر بیاورید. نقش جدید شما یک دانش آموز است، معلم از شما می‌خواهد که درک کنید و به خاطر بسپارید، در کلاس درس و در طول زمان مدرسه باید به روشی متفاوت رفتار کنید. به جریان مطالعات درسی، برخورد با همکلاسی ها یا معلمان هم اضافه شده است. یادگیری زبان انگلیسی یا یک زبان خارجی دیگر در چنین شرایطی منجر به افزایش حجم کار دانش‌آموزان و والدین آنها می‌شود. صحبتی از ایجاد انگیزه مثبت یا حداقل علاقه وجود ندارد.

به همین دلیل است که بسیاری از مدارس ایران یک زبان خارجی را از دوره راهنمایی معرفی می‌کنند، زمانی که دانش‌آموز توانسته خود را با روند آموزشی وفق دهد. اما این به هیچ وجه به این معنی نیست که زبان دوم از کلاس اول تابو است. راز آن در کیفیت بالای آموزش است.

سن یادگیری زبان

دوزبانگی و کهنسالی

مطالعات اخیر در مورد تأثیر دوزبانگی بر هوشیاری و ساختار مغز در سنین بالاتر نشان می‌دهد که افرادی که از چندین زبان در زندگی روزمره استفاده می‌کنند نسبت به افراد تک زبانه برتری دارند. بسیاری از ساختارهای مغز در افراد دوزبانه کندتر از همسالان تک زبانه پیر می‌شوند. جالب اینجاست که این تاثیر به سطح زندگی بستگی ندارد و حتی در بین کسانی که سواد ندارند نیز مشاهده می‌شود. دوزبانگی می‌تواند بیماری‌های عصبی، مانند بیماری آلزایمر را چندین سال به تاخیر بیندازد. با توجه به اینکه درمان بسیاری از این بیماری‌ها وجود ندارد، یادگیری زبان‌های خارجی باعث طولانی شدن سلامت حافظه می‌شود. فرقی نمی‌کند که از بدو تولد یک زبان دوم را بلد باشید یا در بزرگسالی آن را یاد گرفته باشید، باز هم مغز شما را سالم نگه می‌دارد. به این ترتیب، دانش یک زبان خارجی یکی از در دسترس‌ترین ابزارهای پیشگیری از مشکلات عصبی است، زیرا در صورت تمایل می‌توان یک زبان را به طور مستقل و بدون هزینه‌های مالی زیاد یاد گرفت.

 

بهترین سن یادگیری زبان دوم

مطالعه‌ای بر روی ۱۷۰۰۰ کودک انگلیسی که در مدرسه زبان فرانسه را یاد می‌گیرند، انجام شد که نشان داد کسانی که در سن ۱۱ سالگی زبان دوم را یاد گرفته‌اند در مقایسه با کودکان کوچک‌تر، در اوایل نوجوانی در آزمون‌ مهارت‌های زبان، بهتر بودند. مشخص شده است که زبان‌آموزان در این سن تلفظی مشابه با زبان مادری دارند، اما بچه‌های کوچکتر ممکن است زبان خارجی  را کاملاً مشابه با زبان مادری صحبت کنند.

برخی ترجیح می‌دهند در سنین نوجوانی زبان خارجی دوم را به کودکان بیاموزند، زیرا در آن دوره برخی از محدودیت‌های شناختی که در نوجوانان وجود دارد برطرف می‌شود که باعث می‌شود آنها سریعتر یاد بگیرند.

اگر کودک در سنین پایین مجبور شود قبل از تسلط بر زبان مادری زبان دوم را بیاموزد، این احتمال وجود دارد که زبان دوم زبان اصلی او را تحت الشعاع قرار دهد. و طبق برخی تحقیقات، کودکی که دو زبان را یاد می‌گیرد. در سنین پایین به طور نامناسب در هر دو زبان ضعیف می‌شود، بنابراین باید والدینی که فرزندان خود را برای یادگیری زبان خارجی تحت فشار قرار می‌دهند، باید مراقب باشند و اگر کودک مجبور نیست مانند زبان مادری به زبان دوم صحبت کند، به کودک کمتر آموزش دهند. یادگیری زبان در سنین نوجوانی مناسب‌تر است.

 

آیا یادگیری زبان دوم فرزندم را گیج می‌کند؟

برخی از والدین ممکن است نگران این باشند که یادگیری زبان دوم ممکن است فرزندانشان را گیج کند یا آنها را در معرض خطر تاخیر زبانی قرار دهد، اما در واقع، کودکان خردسالی که از بدو تولد در معرض دو زبان قرار می‌گیرند، شروع به تولید اولین کلمات خود در همان سن کودکان تک زبانه می‌کنند.

یادگیری زبان دوم باعث سردرگمی زبان، تاخیر زبان یا نقص شناختی نمی‌شود که در گذشته نگران کننده بوده است. طبق مطالعات انجام شده در چندین موسسه فراگیری زبان، کودکانی که زبان دوم را یاد می‌گیرند می‌توانند توجه و تمرکز خود را با وجود محرک‌های بیرونی حفظ کنند. به طور قابل توجهی بهتر از کودکانی که فقط یک زبان می‌دانند. در ابتدا، کودکان ممکن است از زبان‌های مختلف برای صحبت با افراد مختلف استفاده کنند یا از دو طبقه‌بندی متفاوت از چیزها استفاده کنند. همچنین ممکن است همپوشانی وجود داشته باشد، به عنوان مثال، زمانی که گرامر یک زبان بر زبان دوم آنها تأثیر می‌گذارد.

 

چگونه بفهمیم که آیا کودک شما آماده یادگیری است؟

هر کودک منحصر به فرد است. آنها متفاوت بزرگ می‌شوند. در این مورد، بسیار مهم است که نه تنها آرزوی داشتن فرزندی دوزبانه، بلکه عینی بودن را نیز نشان دهید. بدون اینکه او را با دختر یا پسر دوستانتان مقایسه کنید، روی فرزندتان تمرکز کنید.

هرچه سن شما بالاتر می‌رود رفته رفته کارایی مغز و توانایی‌های شما در امر یادگیری کاهش می‌یابد این بدین معنی است که توانایی شنیداری شما در سن ۵ سالگی با توانایی شنیداری شما در سن ۲۵ سالگی متفاوت است. همان طور که گفتیم هیچ وقت برای یادگیری دیر نیست از هر زمانی که بخواهید میتوانید یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنید اما شاید نتوانید همانند یک فرد بومی انگلیسی زبان صحبت کنید که آن هم بستگی به میزان توانایی و تمرین شما دارد در کل هیچ‌چیز غیر ممکن نیست و بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی قطعی نیست.

یکی از مسائلی که خیلی واضح به نظر می‌رسد این است که کودکانی که قبل از ۱۵ سالگی زبان دوم را یاد می‌گیرند، به احتمال زیاد در آن زبان دوم تسلط عالی «مثل یک بومی آن زبان» به دست می‌آورند.

متخصصان وقفه های طولانی در یادگیری زبان را توصیه نمی‌کنند، زیرا بدون تمرین منظم، کودک به سرعت مطالب یادگرفته شده را فراموش می‌کند.

توصیه هایی برای والدین

برای کمک به فرزندتان در یادگیری یک زبان خارجی، والدین باید چند اصل را رعایت کنند. در اینجا سعی می‌کنیم مهمترین نکات را برای تشخیص بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی بیان کنیم پس لطفا با دقت مطالعه کنید.

  • همانطور که می‌دانید تکرار مادر یادگیری است. این عبارت به ویژه برای سنین پیش دبستانی است، زیرا کودکان بیشتر اطلاعات را به صورت مکانیکی حفظ می‌کنند. به همین دلیل است که محیط زبانی که کودک را احاطه کرده است بسیار مهم است. هر چه بیشتر با کودک خود به زبان انگلیسی صحبت کنید، دایره لغات او فعال‌تر خواهد شد. سعی کنید هر روز به کودک کلمات جدیدی را معرفی کنید که اشیاء و پدیده‌های اطراف را نشان می‌دهد و همچنین حداقل به مدت ۵-۱۰ دقیقه مطالبی را که قبلاً گفته شده تکرار کنید. صبور باشید و نتایج قابل مشاهده سریع از فرزندتان نخواهید، زیرا فراگیری زبان تنها توانایی صحبت کردن، نوشتن و خواندن نیست، بلکه درک گفتار خارجی نیز هست.
  • آموزش آسان و بازی و تمرین. آموزش نباید برای کودکان امری عادی و خسته کننده شود. زبان انگلیسی را می‌توان در هر شرایطی یاد گرفت، خواه پیاده‌روی، رفتن به فروشگاه یا بازدید، رفتن به رختخواب و غیره. همیشه می‌توانید فرزندتان را به بازی دعوت کنید که در آن باید از کلمات انگلیسی استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید نام رنگ‌ها را با کودک خود یاد بگیرید یا با درخواست از او بخواهید تا جایی که ممکن است چیزهایی با یک رنگ خاص در اتاق هست پیدا کند. گوش دادن به آهنگ و خواندن کتاب به زبان انگلیسی نیز مفید است. و به یاد داشته باشید که بسیار مهم است که هم شما و هم کودک از “فعالیت ها” لذت ببرید.
  • یک برنامه‌ریزی پیچیده موثرترین شیوه برای یادگیری یک زبان خارجی است. ترکیبی از کلاس‌ها با یک معلم حرفه‌ای (به صورت فردی یا گروهی) و آموزش زبان انگلیسی در خانه. در عین حال، والدین و معلم باید به یک رویکرد واحد در آموزش‌ها پایبند باشند و ویژگی‌های فردی کودک را در نظر بگیرند.

 

آموزش زبان انگلیسی از چه سنی برای کودکان مفید است؟

کودکانی که قبل از رفتن به مدرسه شروع به یادگیری یک زبان خارجی می‌کنند، در بزگسالی مانعی برای پیشرفت ندارند. یعنی نیازی نیست تلاش بیشتری بکنند و شرایط خاصی ایجاد کنند تا زبان یادبگیرند. کودکان از اشتباه کردن نمی‌ترسند زیرا در محیطی شروع به یادگیری زبان می‌کنند که پیشرفت آنها را ارزیابی نمی‌شود و شکست هیچ عواقبی ندارد. مهارت‌های ارتباطی آنها نیز تقویت می‌شود، زیرا آنها ابتدا به آنچه می‌خواهند بگویند فکر می‌کنند، نه به این که روش صحیح بیان آن چیست.

یادگیری زبان در سنین پایین نیز باعث رشد تفکر انتزاعی، حافظه و تخیل می‌شود. مزایای دیگر یادگیری زبان انگلیسی در سنین پایین توسط کودکان چیست؟

  • یادگیری سریع‌تر زبان انگلیسی: وقتی بچه‌ها در سنین پایین هستند، توانایی استثنایی در حفظ اطلاعات دارند و مغز آنها طوری طراحی شده است که به طور خودکار دانش جدید را جذب کند. علاوه بر این، فرآیندهای فکری آنها ساده‌تر و یادگیری زبان انگلیسی را برای آنها آسان تر می‌کند.
  • بهبود قابلیت‌های یادگیری: یادگیری زبان انگلیسی در سنین پایین فشار و استرس را کاهش می‌دهد و به کودکان امکان می‌دهد سریع‌تر یاد بگیرند. درگیر شدن در فعالیت‌هایی که ظرفیت یادگیری و حافظه آنها را تقویت می‌کند، توانایی‌های شناختی آنها را بهبود می‌بخشد و سطح آگاهی بالاتری که در اوایل فرآیند یادگیری شکل می‌گیرد به آنها کمک می‌کند تا با بالغ شدن سریع‌تر یاد بگیرند.
  • واژگان گسترده: یادگیری زودهنگام انگلیسی دایره واژگان کودک را گسترش می‌دهد و به آنها امکان می‌دهد مفاهیم جدید را بیاموزند و دانش خود را تقویت کنند. یادگیری نحوه صحبت کردن، تلفظ و نوشتن کلمات انگلیسی از ابتدا برای این فرآیند بسیار مهم است.
  • برتری تحصیلی: کودکانی که انگلیسی یاد می‌گیرند در مکالمه، مهارت بیشتری پیدا می‌کنند که برای موفقیت تحصیلی آنها مفید است. یادگیری زودهنگام انگلیسی مهارت‌های زبانی مورد نیاز برای عملکرد بهتر در آزمون‌های آکادمیک و برتری در تحصیل را در اختیار آنها قرار می‌دهد.
  • فرصت‌های آینده: انگلیسی یک زبان جهانی است که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و یادگیری آن در سنین پایین فرصت‌هایی را برای کودکان باز می‌کند تا جهان را کشف کنند و فرهنگ‌های دیگر را تجربه کنند.
  • یادگیری آسان: یادگیری انگلیسی در سنین پایین پیشرفت تحصیلی را تسریع می‌کند و یادگیری مفاهیم دشوار را برای کودکان آسان می‌کند.
  • افزایش اعتماد به نفس: یادگیری زودهنگام انگلیسی اعتماد به نفس و عزت نفس کودک را بهبود می‌بخشد و او را تشویق می‌کند که سوال بپرسد و بر ترس خود از صحبت کردن و نوشتن به زبان انگلیسی غلبه کند.
  • تسلط مکالمه: قرار گرفتن زودهنگام در معرض زبان انگلیسی و تمرین منظم صحبت کردن و گوش دادن به زبان، تسلط کلامی را تقویت می‌کند و برقراری ارتباط در زندگی روزمره را آسان‌تر می‌کند.
  • تقویت فعالیت مغز: یادگیری زبان انگلیسی در سنین پایین مغز را فعال و سالم نگه می‌دارد، حافظه، خلاقیت و توانایی‌های شناختی را بهبود می‌بخشد. کودکان در حین یادگیری لغات جدید و قواعد دستور زبان به طور فعال مغز و حافظه خود را تمرین می‌دهند که باعث تقویت ظرفیت ذهنی آنها می‌شود.
  • کنجکاوی و انگیزه کودک را تقویت می‌کند: تسلط بر زبان انگلیسی دنیایی از اطلاعات را چه آنلاین و چه آفلاین باز می‌کند و باعث افزایش انگیزه و علاقه کودکان به تحقیق می‌شود. آنها می‌توانند ساعت‌ها موضوعات جدید را بررسی کنند، افق‌ها و کنجکاوی خود را گسترش دهند.

 

مزایا و معایب آموزش زبان انگلیسی به کودک

برای شروع، تأکید می‌کنم که مشکلات مربوط به گفتار زبان مادری را می‌توان منع مطلق برای آموزش زبان انگلیسی به کودک نامید. اگر کودکی در زبان مادری خود دایره لغات ضعیفی داشته باشد، معانی کلمات را اشتباه می‌فهمد، در تلفظ صداها مشکل دارد، یا مشکلات گفتار درمانی دیگری وجود دارد، پس یادگیری یک زبان خارجی فقط باعث می‌شود در رشد گفتار در زبان مادری خود اختلال ایجاد کند. ما باید ابتدا مشکلات را با زبان مادری فرزند خود حل کنیم! بعد از آن متوجه خواهیم شد که بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی چه زمانی است.

در موارد دیگر، هیچ‌گونه منعی برای آموزش زبان انگلیسی به کودک از سنین پایین وجود ندارد و بهتر است هر چقدر هم که پیش پا افتاده به نظر برسد، از سنی که کودک آماده صحبت است شروع شود. و زمانی که به زبان مادری خود خوب صحبت کند آماده است، اساساً این اتفاق در سن حدود ۵ سالگی می‌افتد.

یک توضیح علمی برای این وجود دارد. فیزیولوژیست ها ثابت کرده اند که یک کودک تا ۹ سال در تسلط بر گفتارهای مختلف متخصص است، مغز ما اینگونه کار می‌کند. بعدها، مکانیسم‌های مغزی گفتار انعطاف‌پذیری کمتری پیدا می‌کند و از حدود ۱۰ سالگی دانش آموز مجبور است بر موانع زیادی غلبه کند. متخصصان می‌دانند که یادگیری تلفظ صداهایی متفاوت از گفتار مادری برای کودکان خردسال آسان‌تر است. علاوه بر این، آنها اغلب چنین توانایی خارق‌العاده‌ای در به خاطر سپردن کلمات یا عباراتی از خود نشان می‌دهند که بزرگسالان هرگز خواب آن را نمی‌دیدند.

در بهترین حالت، کودک به سادگی از یادگیری زبان خودداری می‌کند. کودک ناموفق ناراضی است و چنین عزت نفسی رشد عاطفی و اجتماعی کودک را کُند می‌کند. بنابراین، باید به معلمی که آموزش زبان انگلیسی به کودک را آغاز می کند، توجه ویژه‌ای شود.

معلمانی که به کودکان پیش دبستانی آموزش می‌دهند باید به طور ویژه آموزش دیده باشند، تجربه کار با مخاطبان کودک را داشته باشند. علاوه بر این، آموزش فقط می‌تواند به شکل بازی، تعاملی با فعالیت های متنوع در طول درس انجام شود.

پس چرا بیشتر والدین، با این وجود، اینقدر مشتاق هستند که آموزش زبان انگلیسی را به فرزندشان از گهواره شروع کنند؟ به نظر من، آشنایی زودهنگام کودکان با زبان‌های خارجی، که امروزه بسیار مد شده است، تنها در مواردی قابل توجیه است که والدین بتوانند محیط زبانی مناسبی را در اطراف کودک ایجاد کنند. با دعوت یک استاد زبان به خانه یا برقراری ارتباط مداوم به زبان انگلیسی.

بهترین سن یادگیری زبان

نگرش‌های منفی بزرگسالان

پیش‌تر یادگیری زبان انگلیسی در سنین کودکی را با هم بررسی کردیم، اما اگر به هر دلیلی این امکان را نداشتیم چه؟ یک باور غلط و رایجی که امروزه وجود دارد این است که اگر زبان را در مدرسه یاد نگیرید، هرگز آن را یاد نخواهید گرفت. یا هیچ چیز در بزرگسالی درست نمی‌شود. شما باید تا زمانی‌که می‌توانید چیزی را بفهمید، تلاش کنید. فراموش نکنید که ما تنها در ذهنمان برای خود محدودیت‌ تعیین می‌کنیم. از باورهای غلط می‌توان عوامل زیر را نام برد.

یادگیری زبان در کودکی آسان تر است

همه چیز درست خواهد شد! مردم در سراسر جهان ثابت کرده‌اند که هیچ‌ وقت برای یادگیری دیر نیست. برای یک بزرگسال، تمرکز کردن روی درس راحت‌تر است. او می‌تواند قوانین پیچیده را درک کند. به علاوه، روش‌های آموزشی مدرن تمام ویژگی‌های حافظه شما را در نظر می‌گیرند و به شما این امکان را می‌دهند که در هر سنی به زبان انگلیسی مسلط شوید. زیرا تا زمانی‌که میل به یادگیری وجود دارد، امکانش هم وجود دارد.

 دیگران در مورد من چه خواهند گفت؟

متأسفانه دوستان و عزیزان همیشه از ما حمایت نمی‌کنند. برخی شروع به صحبت در مورد زمان تلف‌شده می‌کنند، برخی دیگر، در مورد اتلاف پول! مضرترین آنها کسانی هستند که همواره تاکید می‌کنند ما موفق نخواهیم شد. نظر شخص دیگر، گاهی برای ما نقش تعیین کننده‌ای دارد. در نتیجه ما به خاطر حرف‌های بیهوده و بی‌اساس دیگران از خواسته‌های‌خود دست می‌کشیم. اما هیچ‌گاه این نکته را فراموش نکنید که هر‌چیزی ممکن است به شرطی که شما آن را بخواهید!

من مسن‌ترین فرد، در دوره خواهم بود

مسخره به نظر می‌رسد، اما افراد ۲۵ تا ۳۰ ساله این‌گونه فکر می‌کنند! چنین افکاری اغلب در بین کسانی که باید یادگیری زبان انگلیسی را از مرحله مقدماتی آموزش ببینند، به وجود می‌آید. آن‌ها به این فکر می‌کنند که همکلاسی‌هایشان بچه‌های مدرسه ای ۸-۹ ساله، جوان و فعال خواهدبود.در صورتی‌که این امکان وجود دارد تا با گروه‌های سنی بزرگسال کلاس‌بندی شوید اما اگر از مقایسه با زبان‌آموزان دیگر احساس خجالت می‌کنید، توصیه می‌کنیم زبان انگلیسی را با یک معلم شخصی یاد بگیرید. مطالعه فردی، با معلم راحت و موثر است.

 من هیچ استعدادی برای زبان ندارم

هیچ فردی وجود ندارد که قادر به یادگیری زبان انگلیسی نباشد، کسانی هستند که به دلایلی نمی‌خواهند این کار را انجام دهند اما این دلایل شخصی است و به توانایی و استعداد یادگیری مربوط نمی‌شود. شما باید رویکرد مناسب با خودتان را انتخاب کنید و از روش‌های آموزشی جالب استفاده کنید.

من کار می‌کنم، وقت مطالعه ندارم

این یکی از محبوب‌ترین بهانه‌ها است. ما عادت کرده‌ایم با عجله زندگی کنیم، یا برای چیزی دیر کنیم، زمان جاری را سرزنش کنیم و افسوس زمان گذشته را بخوریم. بله، کار انرژی زیادی از ما می‌گیرد، اما روزهای تعطیل هم هست. می‌توانید زمانی را برای تمرین در روزهای پنج‌شنبه و جمعه اختصاص دهید. البته که ما می‌خواهیم در تعطیلات آخر هفته استراحت کنیم، اما به این فکر نمی‌کنیم که با رسیدن به سطح لازم از دانش زبان، فرصتی برای گرفتن موقعیت‌های شغلی بهتر، تغییر زمینه فعالیت‌‌کاری و بهبود شغل خود پیدا می‌کنیم.

یادگیری زبان، خسته کننده است

کلمه “مطالعه” برای بسیاری از افراد یادآور حس خواب آلودگی و چرت زدن در کلاس‌ها می‌باشد. ما حتی نمی‌توانیم این فکر را بپذیریم که مطالعه می‌تواند نه تنها مفید و ضروری باشد، بلکه هیجان‌انگیز نیز باشد. کلیشه‌های ما اغلب کاملا بدون پایه و اساس هستند، ساعت‌ها نشستن و تمرکز کردن روی دستور زبان انگلیسی، بسیار کسل کننده است. باید بدانیم  استفاده از کتاب‌های آموزشی خسته کننده و روش‌های‌ تدریس ملال‌آور و …  همه در گذشته‌های دور باقی‌ مانده است. رویکرد مدرن به تدریس شامل استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف و جذاب آموزشی است. در کلاس‌های انگلیسی، زبان‌آموزان در مورد موضوع‌های مورد‌علاقه خود صحبت می‌کنند، فیلم تماشا می‌کنند، به آهنگ گوش می‌دهند، متون جذاب را مطالعه می‌کنند. زیرا یادگیری زبان انگلیسی یک لذت است.

نمی‌دانم از کجا شروع کنم؟

ترس از تغییر و چیزهای جدید در هر فردی وجود دارد. ما از یادگیری زبان، سفر، تغییر شغل و… می‌ترسیم. در مورد آن فکر کنید، اگر تلاش کنید چقدر ضرر خواهید کرد؟ و اگر فکر خود را به عمل تبدیل نکنید، چقدر پشیمان می‌شوید؟ همچنین با تلاش نکردن، توانایی رویاپردازی و باور به رویاهای خود را از دست می‌دهید و تبدیل به انسانی سرخورده خواهید شد. هیچ چیز در یادگیری‌ زبان انگلیسی دشوار نیست. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، در حال آموزش و یادگیری هستند. پس لطفا از تبدیل رویاهای‌ خود به واقعیت نترسید.

 

نتیجه‌گیری برای بهترین سن یادگیری زبان‌ انگلیسی

شما نباید عجله کنید که کودک را از اوایل کودکی با دانش پُر کنید، زیرا این واقعاً هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. اما ارزش این را هم ندارد که لحظه شروع آموزش را زیاد به تاخیر بیندازید. سن مناسب برای شروع یادگیری زبان‌های خارجی ۴-۸ سال است که بستگی به ویژگی‌های فردی کودک دارد. اگر هنوز در مورد زمان اعزام پسر یا دختر خود به دوره های زبان انگلیسی شک دارید، با یک متخصص زبان مشورت کنید.

گمان نمی‌کنیم که تنها یک روش صحیح برای آموزش زبان‌های خارجی به کودکان وجود داشته باشد. بچه ها همگی نقاط قوت و ضعف، دوست داشتن‌ها و سلیقه‌های متفاوتی دارند و در محیط‌های بسیار متنوعی مطالعه می‌کنند. معلمان باید دانش روشنی از نحوه کسب یک زبان خارجی داشته باشند و از این دانش برای آموزش این کودکان به عنوان افراد در یک گروه اجتماعی استفاده کنند.

علاوه بر این، این بدان معنا نیست که اگر بزرگسال هستید، نمی‌توانید یک زبان جدید یاد بگیرید. در واقع، ما از همه خواهش می‌کنیم که اگر می‌توانند یک زبان جدید یاد بگیرند چون واقعا کسی نمیداند بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی چه موقع است؟ در نتیجه، ما آموزش زبان انگلیسی از مبتدی تا پیشرفته را شروع کرده‌ایم که می‌توانید مشاهده کنید! اگرچه ممکن است یادگیری در سنین پایین‌تر بهتر باشد، اما به این معنا نیست که شما نمی‌توانید در بزرگسالی یاد بگیرید!

فقط به یاد داشته باشید که یادگیری یک زبان جدید بسیار دشوارتر از به خاطر سپردن جدول زمان‌ها یا حتی حفظ هزاران کلمه جدید است. به دلیل چالش‌هایی مانند تلفظ صحیح و درک ساختار گرامری کاملاً متفاوت، مهم است که هر چه زودتر شروع کنید.

اگر شما هم تصمیم دارید که یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنید اما درگیر این هستید که الان در این سن برای من دیر است سخت در اشتباهید! چرا که قابلیت‌های شما بالاتر از این است که ذهن خود را درگیر اعداد و ارقام کنید از همین امروز شروع کنید و از یادگیری لذت ببرید ایستگاه زبان همیشه و همه‌جا همراه شما خواهد بود.

۵/۵ - (۵۰ امتیاز)

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

ورود | ثبت نام
لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد