
شاید شما هم از آن دسته والدین باشید که میخواهید با آموزش زبان انگلیسی به کودکان در منزل مهارت انگلیسی کودکان خود را تقویت کنید. یادگیری زبان انگلیسی امروزه تبدیل به یک موضوع مهمی شده است که توصیه میشود زمینه آشنایی با این زبان از سنین کودکی ایجاد شود.
به نظر خیلی از کارشناسان سن طلایی یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال میباشد چرا که مطالعات در این زمینه ثابت کرده است در طی این سنین مغز کودک همانند کامپیوتری میماند که شما هر اطلاعاتی را برای بار اول وارد آن کنید به همان صورت ذخیره شده و از حافظه آن پاک نمیشود پس اگر تصمیم دارید در این سنین کودک خود را با زبان انگلیسی آشنا کنید روش درست و تخصصی را پیش بگیرید و از متخصصان این حوزه حتما مشورت بگیرید تا راه درستی را برای فرزند خود انتخاب کنید. در این مقاله سعی داریم راهکارهایی طلایی به شما پیشنهاد کنیم که شما را در زمینه آموزش زبان انگلیسی به کودکان یاری کند.
نکات مهم قبل از شروع آموزش زبان انگلیسی به کودکان
برای اینکه بتوانید به راحتی در خانه به کودکان خود انگلیسی بیاموزید، باید مراحل سادهای را دنبال کنید و بیشتر به منابع آموزشی متوسل شوید. استفاده از این منابع به فرزندان شما این امکان را میدهد که آموختههای خود را به روشهای مختلف تجزیه و تحلیل کنند و آموختههای خود را درک کنند و فراموش نکنند. همچنین باید به برخی نکات کلیدی هم اهمیت ویژهای بدهید که در زیر به برخی از آنها اشاره کردهایم.
- از فریاد زدن سر کودک هنگام آموزش بپرهیزید.
- از تاکتیکهای تهدیدآمیز و وحشتآور خودداری کنید.
- به کودک زمان کافی برای یادگیری بدهید و عجله نکنید.
- در مورد آموزش کودک صبور باشید.
- تا جای ممکن کلمات و جملات را ساده کنید و واضح و آرام تلفظ کنید.
- مطمئن شوید که کودک واقعاً در حال یادگیری و پاسخگویی است.
- مثالها و نقاشیهای واقعی یکی از بهترین راههای آموزش زبان انگلیسی به کودکان است.
- فرزندتان را تحسین و تشویق کنید و روی نکات مثبت تمرکز کنید.
چگونه آموزش زبان انگلیسی به کودکان را شروع کنم؟
شمار زیادی از والدین دوست دارند که کودک خود را در منزل آموزش دهند اما نمیدانند از کجا و به چه صورت باید شروع کنند. برای شروع دانش زبانی خود شما اهمیت چندانی ندارد همین که بتوانید کودک خود را به زبان انگلیسی علاقهمند کنید گام بزرگی برداشتهاید. اولین و مهمترین قدم شما ایجاد علاقه در کودک میباشد که میتوانید با توجه به سلیقه کودکتان این علاقه را از طریق کارتونهای مورد علاقه او ایجاد کنید. والدین در این راه باید صبر داشته باشند تا بتوانند نتایج تلاش خود را ببینند بدیهی است که میزان گیرایی و هوش هر کودک متفاوت است پس برای صحبت کردن کودک خود عجله نکنید و با صبر این راه را طی کنید.
اگر فرزندتان بلافاصله شروع به صحبت کردن به زبان انگلیسی نکرد، نگران نباشید. آنها برای درک زبان به زمان معینی نیاز دارند. صبور باشید، آنها در زمان خود شروع به صحبت انگلیسی خواهند کرد.
همان طور که قبلا گفته شد ذهن کودک در سنین ۲ تا ۶ سال بسیار آموزشپذیر است پس باید مواظب مطالبی که به کودک آموزش میدهید باشید به این علت که این مطالب از ذهن او پاک نمیشود. یکی از مواردی که برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان بسیار مهم است تلفظ صحیح لغات و جملات میباشد حتی اگر دانش زبانی خوبی ندارید و یا تلفظ دقیق را نمیدانید میتوانید از کارتونها استفاده کنید و اجازه دهید خود کودک هر آنچه را که میشنود بیان کند.
هیچ وقت کودک را تصحیح نکنید این کار باعث میشود که او اعتماد به نفس خود را برای صحبت کردن از دست بدهد و علاقه او نسبت به زبان کم شود و این بیعلاقگی یا دلزدگی تا سنین بالاتر نیز ادامه پیدا خواهد کرد. در طی روند آموزش زبان انگلیسی به کودکان حتما کودک خود را تشویق کنید و به او اعتماد به نفس دهید با این کار او بیشتر به سمت یادگیری سوق پیدا میکند.
ایجاد یک برنامه منظم برای آموزش زبان به کودکان
یک برنامه درست و مرتب برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان در منزل بریزید به عنوان مثال در هفته سه روز را به یادگیری زبان انگلیسی اختصاص دهید. همانگونه که میدانید امروزه روشهای مستقیم کاملا مردود شناخته شده و روشهای غیر مستقیم طرفداران بیشتری دارد پس در حین آموزش کودک نباید حس کند که در معرض آموزش است شما با استفاده از محصولاتی نظیر فلش کارتها، کتابهای داستان، سیدیهای کارتونی و آموزشی، کودک خود را در معرض زبان قرار دهید.
بهتر است جلسات کوتاه و مکرر داشته باشید تا جلسات طولانی. پانزده دقیقه برای کودکان کوچک کافی است. با بزرگتر شدن فرزندتان و افزایش تمرکز او میتوانید به تدریج جلسات را طولانیتر کنید. فعالیتها را کوتاه و متنوع نگه دارید تا توجه فرزندتان را به خود جلب کنید.
سعی کنید فعالیتهای خاصی را هر روز در یک زمان مشخص برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان انجام دهید. کودکان زمانی احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری میکنند که بدانند چه انتظاری دارند. به عنوان مثال، میتوانید هر روز بعد از مدرسه یک بازی انگلیسی انجام دهید یا قبل از خواب با فرزندان خود یک داستان انگلیسی بخوانید. اگر فضایی در خانه دارید، میتوانید یک گوشه انگلیسی ایجاد کنید که در آن هر چیزی را که به زبان انگلیسی مرتبط است، به عنوان مثال کتاب، بازی، دیویدی یا چیزهایی که فرزندانتان ساختهاند، در آنجا قرار دهید. “تکرار ضروری است” کودکان اغلب نیاز دارند تا کلمات و عبارات را بارها بشنوند قبل از اینکه احساس کنند خودشان آماده ایجاد کردن آنها هستند.
انتخاب روش آموزشی مناسب به کودک خود
انتخاب بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان سادهتر از آن چیزی است که فکر میکنید. شما هنگام انتخاب روش، باید از سن و سطح رشد کودکتان شروع کنید. علاوه بر این، قطعا شما بهتر از هر کسی کودک خود را میشناسید در نتیجه باید ترجیحات، علاقهمندیها و ویژگیهای شخصیتی او را در نظر بگیرید. برای کودک بسیار مهم است که یادگیری جالب و سرگرم کننده باشد. علاقهمند کردن کودک به یادگیری زبان انگلیسی اگر در شرایط راحت قرار گیرد آسانتر است.
بنابراین، تکنیک و روش آموزشی را با توجه به شخصیت کودکتان انتخاب کنید. آیا او یک کودک اجتماعی است؟ کلاسهای گروهی را دوست دارد؟ یا یک کودک خجالتی است که کلاسهای تک نفره با معلمش را ترجیح میدهد؟ این نکات به شما این امکان را میدهد تا بتوانید روشی مناسب با کودک خود را برگزینید.
مراحل آموزش حروف انگلیسی به کودکان
- اولین قدم آموزش تفاوت حروف بزرگ و کوچک انگلیسی است. آموزش حروف کوچک قبل از حروف بزرگ ترجیح داده میشود. نام و فرم حروف را به آنها یاد دهید.
- کودک باید ویدیوهایی با صدای حروف تماشا کند تا بتواند تلفظ آنها را به درستی یاد بگیرد و توضیح دهد. پدر و مادرش باید به او کمک کنند تا حروف یک کلمه را تلفظ کند و آنها را کنار هم بگذارد تا بتواند یک کلمه را بگوید و حروف آن را تشخیص دهد.
- کمک کردن به کودک در تلفظ کلمات به زبان انگلیسی و وادار کردن او به استنباط حروف آنها. زیرا این به او کمک میکند روی صدای هر حرف تمرکز کند و آن را به راحتی از کلمات استخراج کند.
- کودک میتواند حروف انگلیسی را به روشی آسان از طریق آهنگهایی برای آموزش حروف الفبا یاد بگیرد. از کودک به صورت تصادفی تعدادی از این حروف را بپرسید و او را وادار کنید که این حرف را بخواند و کلماتی را که با آنها شروع و تکرار میشود ذکر کند.
- با اشکال حروف بزرگ و کوچک انگلیسی می توان مدلهایی ساخت. کودک را وادار کنید تا در نوشتن و نقاشیهای خود از شکل آنها استفاده کند.
آموزش زبان با بازی و آهنگ
دنیای کودکان پر است از بازیهای رنگارنگ و حسهای قشنگ. بازی یکی از موارد دوست داشتنی برای کودکان است که در حین بازی به خوبی میتوانند آموزش ببینند. بعضی از کودکان نیز با آهنگها ارتباط خوبی برقرار میکنند و به خاطر ذهن موسیقیایی که دارند به راحتی یاد میگیرند. شما باید استعداد کودک خود را بیابید و بفهمید از چه روشی بهتر یاد میگیرند.
آهنگها روشی واقعا موثر برای یادگیری کلمات جدید و بهبود تلفظ هستند. آهنگهای شاد مخصوصاً برای کودکان بسیار خردسال خوب هستند، زیرا میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند حتی اگر هنوز قادر به خواندن آهنگ نباشند. اعمال اغلب معنای کلمات را در آهنگ نشان میدهد.
آموزش زبان با مسابقه
این نوع آموزش، برای کودکان ۴-۶ ساله مناسب است. شما میتوانید بازیهای رومیزی، جدول کلمات متقاطع و بازیهایی از این قبیل انجام دهید. میتوانید با کودک خود یا بسته به این که چند نفر آموزش میبینند، گروههای دو نفره تشکیل دهید یا آنها را به دو تیم بزرگ تقسیم کنید. نکته اصلی این است که بتوانیم بین آنها رقابت سالم ایجاد کنیم و درکنار انجام مسابقه، حس دوستی آنها را از بین نبریم و در عینحال، کودکان را به این باور برسانیم که کسی برنده است که دقت میکند، خوب مطالعه و تلاش میکند.
چه مسابقاتی مناسب است؟
اگر به دو کودک یا بیشتر آموزش میدهید ایدههای زیر میتواند برای شما جذاب و کاربردی باشد.
-چه کسی اولین کسی است که ۵ کلمه با حرف “D” مینویسد.
-چه کسی تمام دستورات معلم را با دقت اجرا میکند مثلا دستها بالا! بشین! دست بزن! بخند!
-چه کسی اولین کسی است که معما را حدس میزند و پاسخ را نقاشی میکشد.
-چه کسی تمام مواردی را که معلم نام برده است را در تصویر یا در کلاس پیدا میکند.
-چه کسی به سرعت متن را بدون یک اشتباه از روی تابلو، رونویسی می کند و…
مهم است که افراد برنده مزیت برد را احساس کنند و نتیجه تلاششان را ببینند.
برای فرزندتان داستان بخوانید
کودکان بخصوص خردسالان عاشق کتابهای رنگی و تصاویر جذاب هستند. بنابراین، سعی کنید با کودک خود به تصاویر نگاه کنید و کلمات را در حالی که به تصاویر اشاره میکنید بگویید. بعداً میتوانید از فرزندتان بخواهید به چیزهای مختلفی اشاره کند، مثلاً «گربه کجاست؟». پس از مدتی، فرزندان خود را تشویق کنید که کلمات را با پرسیدن “این چیست؟”. البته گوش دادن به داستانها باعث میشود کودک شما به صداها و ریتمهای زبان انگلیسی عادت کند، پس سعی کنید از داستانهای دارای صوت استفاده کنید.
آموزش گرامر به کودکان
در مورد بچههای کوچکتر، نیازی به آموزش صریح قواعد گرامری نیست، بلکه آنها را به شنیدن و استفاده از ساختارهای گرامری مختلف در ضمیرناخودآگاه عادت دهید. شنیدن گرامر مورد استفاده در ضمیرناخودآگاه از سنین پایین به کودک شما کمک میکند تا در سنین بالاتر از آن به طور طبیعی و صحیح استفاده کند.
برای کودکان بزرگتر، میتوانید از آموزش جامع زبان انگلیسی استفاده کنید. ویدئوها، آزمونها و بازیها به بچهها کمک میکنند تا به روشی سرگرمکننده و آرام یاد بگیرند، این روش صحیح آموزش زبان انگلیسی به کودکان میباشد.
وقتی با فرزندتان این بازیها را انجام میدهید، هر هفته فهرستی از ۱۰ کلمه یا عبارت جدید تهیه کنید. کلمات رایج و کاربردی را انتخاب کنید. این لیست را روی در یخچال یا دیگر فضای بسیار قابل مشاهده در خانه خود بچسبانید که کودک هر روز آن را ببیند. سعی کنید از همین کلمات به طور مکرر هنگام بازی استفاده کنید. در پایان هر هفته یک تست واژگان برگزار کنید و به فرزندتان برای به خاطر سپردن تمام کلمات جدید جایزه بدهید! هرگز لیستهای قدیمی را دور نریزید. فقط لیستهای جدید را اضافه کنید.
کدام کلمات و عبارات را ابتدا باید آموزش دهم؟
هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه کدام موضوعات را آموزش دهید، علایق و شخصیت فرزندتان را در نظر بگیرید و اجازه دهید فرزندتان در انتخاب به شما کمک کند. ممکن است دوست داشته باشید با برخی از این موارد شروع کنید.
- اعداد (۱-۱۰؛ ۱۰-۲۰؛ ۲۰-۱۰۰)
- رنگ ها
- صفت ها (به عنوان مثال بزرگ، کوچک، بلند، خوشحال، غمگین، خسته)
- اعضای بدن
- اسباب بازی ها
- لباس ها
- حیوانات (به عنوان مثال حیوانات خانگی، حیوانات مزرعه، حیوانات وحشی)
- غذاها
همچنین برای کودک شما مهم است که به عبارت «زمان انگلیسی» عادت کند. بنابراین برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان هر بار از عبارات یکسانی استفاده کنید، به عنوان مثال. «زمان انگلیسی است! بیا بشینیم، امروز با کدام آهنگ شروع کنیم؟» کودکان به زودی عباراتی مانند لطفاً را انتخاب خواهند کرد.
متشکرم؛ آیا میتوانم …؟ کجاست …؟؛ اشاره به …؛ این چه رنگی است؟؛ این… من دوست دارم …؛ دوست ندارم…
درس زبان انگلیسی را برای او شروع کنید و حتما قبل از شروع با یک متخصص مشورت کنید. روند آموزشی در سنین بالاتر متفاوت و تخصصیتر خواهد بود اما توقع نداشته باشید که فررزند شما همانند یک بومی انگلیسی زبان صحبت کند. چون هرچه سن بالاتر میرود میزان کارایی و تواناییها کمی کاسته میشود ولی هیچ چیز غیر ممکن نیست! اگر نمیدانید باید یادگیری انگلیسی را چطور برنامهریزی کنید بهتر است مقاله برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی را مطالعه کنید تا بتوانید بهطور صحیح شروع کنید.
رویکرد شما هرچه که باشد، مهمترین چیز این است که آرامش داشته باشید، سرگرم شوید و یادگیری زبان انگلیسی را به تجربهای لذت بخش برای شما و فرزندتان تبدیل کنید.
هیچچیز بهتر از یک محیط پویا نیست که فرزندان شما را مشتاق به یادگیری زبان انگلیسی نگه دارد. از خودتان شروع کنید و با داشتن یک رمان یا فیلم آموزشی زبان انگلیسی و یادگیری مداوم به آنها نشان دهید که زبان انگلیسی برای شما جایگاه ویژهای دارد. فراموش نکنید که کودکان ناظران خوبی هستند.
و در آخر شما میتوانید با استفاده از محصولات آموزش زبان کودکان که ایستگاه زبان برای شما فراهم کرده است لحظات شاد و مفرحی را برای کودک خود فراهم کنید و همزمان یک کودک دوزبانه داشته باشید در این بین ما قدم به قدم همراه شما هستیم و تا دست یافتن به هدف شما را همراهی میکنیم.
دیدگاهها (0)