آزمون آیلتس (IELTS) یکی از مهمترین آزمونهای زبان جهان است که به عنوان ابزاری برای ارزیابی مهارتهای زبانی افراد به کار میرود. این آزمون با شهرت جهانی، به دلیل تاثیر بالا در تعیین مصادیق تحصیلی، مهاجرت و کاربردهای مختلف در دنیای امروز، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آیلتس مخفف عبارت International English Language Testing System است. این آزمون دو نوع اصلی دارد: آکادمیک و عمومی. در این آزمون، چهار مهارت زبانی اصلی شامل شنیداری، خواندن، نوشتن و صحبت کردن ارزیابی میشود. اگر قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید باید خودتان را کاملا آماده کنید و دورههایی مثل آموزش زبان با سریال فرندز را حتما بگذرانید تا بتوانید نمره قابل قبولی دریافت کنید. در این متن سعی کردیم مواردی کلی در مورد آزمون را برای شما بررسی کنیم تا بدانید آزمون آیلتس (IELTS) چیست؟
آزمون آیلتس توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود و یک آزمون بریتانیایی میباشد. این آزمون از اعتبار بینالمللی بالایی برخوردار است و افرادی که میخواهند به هر دلیلی، کاری یا زندگی به کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند نیازمند گذراندن این دورهها و همچنین شرکت در این آزمون میباشند. در آزمون آیلتس هر چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی Writing، Reading، Listening ،Speaking را مورد ارزیابی قرار میدهند این را بدانید که جهت مهاجرت به کشورهایی نظیر کانادا، استرالیا، نیوزیلند داشتن مدرک آیلتس الزامیست.
آزمون آیلتس نقش کلیدی در انجام مراحل مختلفی از تحصیلات و زندگی دارد. برای تحصیل در دانشگاههای خارجی، مهاجرت به کشورهای مختلف یا حتی برای اهداف شغلی، این آزمون بسیار اهمیت دارد و توانایی زبانی فرد را به صورت دقیق ارزیابی میکند.
آزمون آیلتس شامل چهار بخش اصلی است: شنیداری، خواندن، نوشتن و مکالمه. هر بخش دارای ویژگیها و ساختارهای خاص خود است. همچنین، امتیازدهی و مقیاس بندی خاصی نیز برای این آزمون وجود دارد.
برای موفقیت در آزمون آیلتس، آمادگی به خصوصی لازم است. در این بخش، به اهمیت آمادگی و تدابیر مخصوص هر یک از بخشهای آزمون پرداخته میشود. همچنین، مدیریت زمان و تمرین مداوم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار میشود. هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان خود حداقل نمرهای را مشخص میکند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را نیاز دارند. بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این یک قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد و با توجه به شرایط نمرات هم متفاوت خواهد بود). به عنوان مثال، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره کسب شده ۷ باشد.
نمره بندی که برای این آزمون در نظر گرفته شده است از ۰ تا ۹ میباشد قابل ذکر است که برای آزمون آیلتس نمره قبولی وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ متوسط و سطح ۶ به بالا خوب میباشد. دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد سطح آیلتس ۷ را میپذیرند. این آزمون شامل ۴ بخش شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) میباشد که در این بین این قسمتها وقت استراحتی ندارید. آزمون به دو دسته آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال تقسیم میشود که گونه آکادمیک آن برای ورود به دانشگاه مورد نیاز است.
چرا باید آیلتس بگیریم؟
اگر به دنبال کار، زندگی یا تحصیل در یک کشور انگلیسی زبان هستید، باید بتوانید سطح بالایی از توانایی زبان انگلیسی خود را نشان دهید. انگلیسی با بیش از ۳۷۹ میلیون نفر (زبان مادری) در سراسر جهان سومین زبان پُر استفاده در جهان است. توانایی برقراری ارتباط به زبان مادری کشوری که میخواهید در آن کار یا تحصیل کنید، مزایای مهم و زیادی دارد. همچنین برای فرصتهای شغلی و همچنین ارتباط در جامعه ضروری است.
آیلتس محبوب ترین آزمون برای کسانی است که به دنبال مهاجرت به استرالیا، کانادا، نیوزلند و بریتانیا هستند. بیش از ۱۱۰۰۰ کارفرما، دانشگاه، مدرسه و سازمان مهاجرتی از جمله ۳۴۰۰ موسسه در ایالات متحده آمریکا آن را در سطح جهانی به رسمیت میشناسند.
هرچه در آیلتس نمره بالاتری کسب کنید، نشان دهنده درک و توانایی بهتر در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است. هر نهاد مهاجرتی، دانشگاه، محل کار یا مؤسسه دارای شرایط خاصی برای نمره آیلتس خواهد بود. نمره مورد نیاز شما بستگی به کاری دارد که به دنبال انجام آن در کشور هستید، یعنی کار یا تحصیل.
کدام آزمون آیلتس برای من مناسب است؟
همانطور که بالاتر هم گفته شد دو آزمون اصلی آیلتس وجود دارد. آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال یا عمومی.
- آیلتس آکادمیک (IELTS Academic): برای سنجش مهارت زبان انگلیسی شما و ارزیابی مناسب بودن آن برای یک محیط دانشگاهی طراحی شده است. این آزمون جنبههای زبان آکادمیک را منعکس میکند و ارزیابی میکند که آیا شما آماده شروع آموزش یا مطالعه به زبان انگلیسی هستید یا خیر.
- آیلتس عمومی یا جنرال (IELTS General): برای سنجش مهارت زبان انگلیسی شما در یک زمینه عملی و روزمره طراحی شده است. این آزمون هم موقعیتهای محل کار و هم موقعیتهای اجتماعی را منعکس میکند.
آزمون مناسب برای شما بستگی به این دارد که هدف شما تحصیل یا کار در کشور انتخابی شما باشد.
زمان بندی اجزای آزمون آیلتس
- Academic Reading: 60 min
- Academic Writing: 60 min
- Listening: 40 min
- Speaking: 11 – ۱۴ min
- General Training Reading: 60 min
- General Training Writing: 60 min
فرایند اجرای آزمون آیلتس
یادتان باشد که در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به قسمت Reading و در آخر به بخش Writing مراجعه کنید. تاریخ و ساعت برگزاری امتحان Speaking دوازده روز قبل از امتحان به شرکت کنندگان اعلام میشود توجه داشته باشید که تمامی موارد باید با مداد نوشته شود و شما امکان استفاده از خودنویس و یا خودکار را ندارید.
چه چیزی آیلتس را متمایز می کند؟
آزمون آیلتس بیش از ۳۰ سال است که استانداردهای آزمون زبان انگلیسی را تعیین میکند. بیش از ۱۱۰۰۰ سازمان در بیش از ۱۴۰ کشور در سراسر جهان به آن اعتماد دارند. این بدان معناست که وقتی در آزمون آیلتس شرکت میکنید، میتوانید مطمئن باشید که نتیجه توسط مؤسسه آموزشی، کارفرما، نهاد حرفهای یا دولتی که باید مهارت زبان انگلیسی شما را تأیید کند، مورد قبول واقع میشود. دولتهای استرالیا، کانادا، نیوزلند و بریتانیا همگی به آیلتس در هنگام رسیدگی به درخواستهای مهاجرت اعتماد دارند. البته اگر به مدرک آیلتس نیاز ندارید و فقط میخواهید مکالمه انگلیسی را خوب یادبگیرید توصیه میکنیم آموزش مکالمه زبان انگلیسی به روش CLT را انتخاب و استفاده کنید.
نکاتی در مورد آزمون آیلتس
آزمون مصاحبه یک هفته قبل از امتحان تا روز آزمون کتبی برگزار میشود که به اطلاع داوطلبان میرسانند(در بعضی موارد آزمون بعد از امتحان کتبی میباشد). به فاصله ۱۰ یا ۱۲ روز قبل از امتحان کتبی برای شما ایمیلی با محتوای تعیین آزمون مصاحبه ارسال میشود و پس از آن داوطلبان میتوانند روز آزمون خود را با توجه به برنامه شخصی خود انتخاب کنند. در طول آزمون آرامش خود را حفظ کنید و با اعتماد به نفس بالا به سوالات پاسخ دهید. انتخاب نوع آزمون مناسب بین نوعهای آکادمیک و عمومی آزمون آیلتس تفاوتهایی وجود دارد. برای انتخاب آزمون مناسب خود حتما با اساتید ایستگاه زبان مشورت کنید.
- ارزیابی مهارتهای شنیداری: در بخش شنیداری، وظایف مختلفی ارائه میشود که نیازمند توجه و گوشسپاری دقیق هستند. اهمیت گوش دادن دقیق و دستیابی به جزئیات در این بخش بیان میشود.
- ارزیابی مهارتهای خواندن: این بخش شامل انواع مختلفی از سوالات خواندن است. تکنیکهایی نظیر سرعتخوانی، اسکن و خواندن عمیق برای درک مطلب توضیح داده میشوند.
- ارزیابی مهارتهای نوشتن: ساختار و وظایف آزمون نوشتن برای نوعهای آکادمیک و عمومی مورد بررسی قرار میگیرند. اهمیت دستور زبان، واژگان و ارتباط در نوشتن به خوبی تشریح میشود.
- ارزیابی مهارتهای مکالمه: بخش مکالمه از آزمون شامل سه قسمت: معرفی، نوبت صحبت طولانی و گفتوگو است. استراتژیهایی برای افزایش اعتماد به نفس و ارائه مطمئنانه مورد تبیین قرار میگیرند.
نکات روز آزمون آیلتس نکات مهمی که باید در روز آزمون رعایت شوند، از جمله چه کارها و چه نکتههایی جلوگیری از مشکلات در طول آزمون میکنند. امتیازدهی و تفسیر نمرات مقیاس بندی و امتیازدهی در آزمون آیلتس توضیح داده میشود. چگونگی محاسبه نمرات هر بخش و تفسیر نمرات برای اهداف مختلف توضیح داده میشود.
روش ارزیابی آزمون آیلتس
هر بخش از آزمون انگلیسی آیلتس بر اساس یک مقیاس از ۱ تا ۹ نمره است. نمره کلی آزمون، میانگین مجموع نمرات چهار بخش است. نتایج آیلتس دو سال معتبر است.
سطوح مهارت زبان و تخصیص نمرات به آنها مطابق با مقیاس زیر انجام میشود (عددهای کنار متن نمره است):
نمره ۰: آزمون را انجام نداده است، آزمون شونده آزمون را شروع نکرده است، ارزیابی سطح دانش غیرممکن است.
نمره ۱: توانایی استفاده از زبان فراتر از چند کلمه مجزا را ندارد.
نمره ۲: ارتباط واقعی غیرممکن است، مگر در ابتدایی ترین، استفاده از کلمات واحد یا فرمولهای کوتاه در موقعیتهای آشنا و نیازهای اولیه. مشکلات جدی در درک زبان گفتاری و نوشتاری.
نمره ۳: کاربر بسیار محدود. فقط معنای کلی را در موقعیتهای بسیار آشنا بیان میکند و درک میکند. شکستهای مکرر در ارتباطات.
نمره ۴: کاربر محدود. مهارت محدود به موقعیتهای آشنا. مشکلات مکرر در درک و بیان. قادر به استفاده از زبان پیچیده نیست.
نمره ۵: کاربر معمولی. تا حدی مسلط به زبان، درک کلی از معنی در اکثر موقعیتها، با وجود خطاهای زیاد. میتواند ارتباط را در موقعیتهای آشنا حفظ کند.
نمره ۶: کاربر با صلاحیت. به طور کلی تسلط مؤثر بر زبان، علیرغم عدم دقت، ناسازگاری و سوء تفاهم. میتواند از زبان نسبتاً پیچیده استفاده و درک کند، به خصوص در موقعیتهای آشنا.
نمره ۷: کاربر خوب. با وجود نادرستیها، ناهماهنگیها و سوء تفاهمهای گاه به گاه در برخی موقعیتها به زبان صحبت میکند. به طور کلی به زبان پیچیده صحبت میکند و توضیحات مفصل را میفهمد.
نمره ۸: کاربر بسیار خوب. به زبان تسلط کامل دارد و فقط گاهی اوقات اشتباهات و ناهماهنگیهای غیر سیستماتیک دارد. در موقعیتهای غیرعادی، سوء تفاهمها ممکن است ایجاد شود. از پس استدلالهای پیچیده و دقیق به خوبی برمیآید.
نمره ۹: کاربر متخصص. تسلط کامل به زبان، درک کافی، دقیق، سریع و کامل.
آیا قبولی در آیلتس سخت است؟
قبولی در آیلتس با نمره بالا کاملا امکانپذیر است. شایعات در مورد غیرقابل پیشبینی بودن و پیچیدگی آزمون را باور نکنید. آیلتس یک آزمون استاندارد است و ساختار آن بسیار ساده است. کافی است تاکتیکهای صحیح را برای تکمیل وظایف در مرحله آماده سازی تمرین کنید. برای به دست آوردن نمره بالا، به دایره لغات بزرگ و ساختارهای گرامری بسیار پیچیده نیاز ندارید. نکته اصلی مطالعه ساختار و ویژگیهای آزمون است. آزمون آیلتس بیشتر تکنیک است.
نحوه قبولی در آزمون آیلتس
بسیاری از زبانآموزان هنگام آماده شدن برای آزمون آیلتس یک اشتباه بسیار رایج و معمولی مرتکب میشوند. آنها شروع به توجه بیش از حد به گرامر میکنند. و گاهی اوقات این به نقطه کمالگرایی وحشتناک و ترس از انجام کوچکترین اشتباه میرسد. در نتیجه به رشد مهارتهای ارتباط شفاهی توجه کافی نمیکنند. به همین دلیل است که اغلب، وقتی شروع به برقراری ارتباط با افرادی میکنیم که انگلیسی را یاد میگیرند، به نظرمان میرسد که با یک ربات کند و عصبی صحبت میکنیم. همان عبارات حفظ شده، همان لحن و همان سرعت ارتباط بسیار کم.
این همان جایی است که اشتباه اصلی هنگام آماده شدن برای آیلتس نهفته است. به دلیل تأکید بیش از حد بر دستور زبان، زبانآموزان معمولاً قادر به بیان سریع و ساده خود نیستند. و تمام ارتباطات به چند جمله کوتاه خلاصه میشود. زبانآموزان فکر میکنند که با به خاطر سپردن قوانین پیچیده به خود کمک میکنند، اما در واقعیت کاملاً متفاوت است.
تلاش برای ایجاد تعادل بین دقت و تفکر معمولاً به خوبی ختم نمیشود. صرفاً به این دلیل که هیچ راهی ۱۰۰٪ برای انجام آن وجود ندارد. درک و پذیرش این واقعیت بسیار بهتر است که برای موفقیت در آزمون آیلتس به سادگی نیازی به یافتن این تعادل کامل ندارید. اگر بدون کمک معلم و کلاس قصد شرکت در این آزمون را دارید بهتره مقاله آمادگی برای آزمون آیلتس در خانه که قبلا برای شما آماده کردهایم را مطالعه کنید. همه چیز بسیار ساده است. برای درک بهتر وضعیت، بیایید به معیارهایی که ممتحنان پاسخهای دانش آموزان را ارزیابی میکنند نگاه کنیم. به عنوان مثال، برای به دست آوردن نمره ۶، تنها ۲ معیار اصلی وجود دارد:
- دستور زبان: اشتباهات رایج قابل قبول است.
- تسلط کلامی: توانایی برقراری ارتباط روان در مدت زمان طولانی.
بر اساس این معیارها بلافاصله مشخص میشود که مردم به چه چیزی بیشتر توجه میکنند. ۶ نمره در آیلتس نتیجه بسیار خوبی است. و برای به دست آوردن این ۶ نمره، فقط باید بتوانید برای مدت طولانی (روان) صحبت کنید و افکار خود را در مورد یک موضوع خاص توضیح دهید. و برای این شما به خاطر اشتباهاتی که اینجا و آنجا مرتکب شدهاید بخشیده خواهید شد.
حالا بیایید نگاهی دقیق تر به هر دو جنبه داشته باشیم. ابتدا اجازه دهید در مورد گرامر صحبت کنیم. برای کسب نمره ۶ “اشتباهات مکرر” بخشیده میشوید. یعنی صحبتی از گرامر ایدهآل نیست. برای کسب نمره ۷ باید بیشتر مراقب باشید، اما حتی در اینجا هم “برخی اشتباهات” انجام میشود. البته این بدان معنا نیست که اکنون باید گرامر را نادیده گرفت. خیر اما حداقل میتوانید با آرامش بیشتری آن را تحمل کنید و درک کنید که به دلیل وجود خطا هیچ اتفاق بدی برای شما نخواهد افتاد. و به لطف این، میتوانید به توسعه مهارتهای ارتباطی بروید.
در اینجا چند سناریو وجود دارد که باید به آنها فکر کنید.
سناریو یک
تصور کنید که در حال شرکت در قسمت ۲ آیلتس هستید و ممتحن از شما میخواهد که خاطرهای از دوران کودکی خود را توصیف کنید (یک سوال نسبتا رایج). چی کار میخوای بکنی؟ آیا با اشتیاق واضحترین خاطرات دوران کودکی خود را روی ممتحن تخلیه خواهید کرد؟ یا روی هر کلمه تمرکز میکنید و به این فکر میکنید که کدام زمان را به درستی انتخاب کنید (Past Simple، Past Continuous) یا (Past Perfect) گزینه اول را دنبال کنید. هر چیزی را که به یاد دارید بگویید.
سناریوی دو
شما در بخش سوم امتحان هستید. ممتحن از شما در مورد آینده میپرسد. این میتواند یک سوال در مورد تکنولوژی باشد یا جامعه شما در ۲۰ سال آینده چگونه خواهد بود. در پاسخ به این سوال، آیا برای مدت طولانی بین «اراده» و «رفتن» عذاب خواهید کشید؟ البته، شما نباید این کار را انجام دهید. سعی کنید گرامر مناسبی داشته باشید (گرامر کامل نیست)، اما روی ایجاد یک پاسخ زیبا و دقیق تمرکز کنید.
البته گرامر بسیار مهم است. اما نیازی به اغراق در اهمیت آن نیست. به گفتار خود بیشتر توجه کنید. دانش آموزان معمولا بخش اسپیکینگ را سختترین بخش آیلتس میدانند. معمولاً همه اینجا خیلی عصبی هستند. بنابراین، بسیار مهم است که در هنگام پاسخ دادن به سؤالات دشوار، ثابت قدم باشید. سخت است، اما اگر برای تمرین وقت بگذارید، موفق خواهید شد.
در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما در بهبود صحبت کردن کمک میکند:
- لحن گفتگو را تغییر دهید: شما یک ربات نیستید، بنابراین لازم نیست همیشه با یک لحن صحبت کنید. لحن و سرعت گفتار خود را تغییر دهید. به خصوص اگر موضوع مورد بحث برای شما جالب باشد. علاقه خود را با شادابی صدای خود نشان دهید. اگر مونولوگ شما از ابتدا تا انتها یکنواخت و بی بیان باشد، گفتار خیلی بد به نظر میرسد.
- چقدر باید صحبت کنم؟ ۲ پاسخ برای این سوال وجود دارد. پاسخ ساده این است: تا جایی که میتوانید. پاسخ مشکل: تا جایی که میتوانید صحبت کنید، اما از موضوع خارج نشوید. اگر احساس میکنید که به “مسیر اشتباه” برده شدهاید، متوقف شوید. اگر در موضوع مورد بحث به خوبی مسلط هستید، آنقدر بگویید که موضوع آشکار شود.
- اشتباهات: همه نگران اشتباهات هستند. برای اینکه کمتر نگران این موضوع باشید، باید چیزی را به خاطر بسپارید. همه اشتباه میکنند. به خصوص اگر ۱۵ دقیقه یا بیشتر صحبت کنید، اشتباهات اجتناب ناپذیر هستند. و این اشکالی ندارد. اشتباهات پایان دنیا نیست. و حتی بیشتر از این اگر در حین برقراری ارتباط خود اشتباه خود را پیدا کرده و آن را اصلاح کنید. این به ممتحن نشان میدهد که گرامر لازم را بلد هستید. خوب، اگر نمیدانید یا مطمئن نیستید که چگونه اشتباه را اصلاح کنید، فقط به صحبت کردن ادامه دهید. متوقف نشو. بدترین حالت این است که اشتباه کنید، متوجه شوید، زمین بخورید، ۲۰ ثانیه فکر کنید که چگونه آن را اصلاح کنید و در نهایت موضوع گفتگو را از دست بدهید.
- نظر خود را بیان کنید: به یاد داشته باشید که میتوانید نظر خود را در مورد تمامی سوالات از قسمت شفاهی آزمون بیان کنید. این چیزی است که آنها فرض میکنند. به یاد داشته باشید که دیدگاه شما به میزان زیادی پاسخ شما را غنی میکند. قانعکنندهتر و آزادتر به نظر خواهید رسید. و اگر موضوع سوال برای شما جالب است، حتی بیشتر از آن، از فرصت استفاده کنید و نگرش خود را به این موضوع نشان دهید. این برای ممتحنین بسیار مهم است.
- به سوال گوش دهید: اگر با دقت به سؤال گوش دهید، شانس بیشتری برای دادن یک پاسخ خوب خواهید داشت. اگر در مورد دستور زبان خود نگران هستید، از یک تکنیک اثبات شده استفاده کنید. آینه آزمونگر. به عنوان مثال، اگر از شما سوالی در Past Simple پرسید، پس از Past Simple نیز در پاسخ خود استفاده کنید.
- تأثیر خوبی بگذارید: البته این توصیه به شما کمکی نخواهد کرد که از نمره ۶ به ۷ بپرید. اما شروع خوبی به شما میدهد. به محض دیدن ممتحن، دوستانه رفتار کنید. سعی کنید خونسردی و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید. این به شما یک شروع عالی میدهد. قبل از شروع صحبت، لبخند بزنید و وانمود کنید که از این روند لذت میبرید.
- مثالهای واقعی را ذکر کنید: در بخش ۱ و ۲ به احتمال زیاد از شما در مورد زندگی، کشور یا فرهنگ خود سؤال میشود. و در اینجا میتوانید مثالهای خوبی بزنید. سعی کنید این سوالات را با مثالهای خاصی از زندگی خود مرتبط کنید، انجام آن بسیار آسان خواهد بود.
اگر میخواهید در آزمون آیلتس موفق شوید توصیه میکنیم از دوره جامع آموزش زبان انگلیسی حتما استفاده کنید تا هزینه و وقت خود را هدر ندهید و بتوانید رد اولین بار یک نمره خوب کسب کنید!
در آیلتس موفق باشید!
دیدگاهها (0)